Do smażenia najlepszy jest olej kokosowy, może też być to masło klarowane, albo smalec. To są najlepsze tłuszcze do obróbki termicznej. Olej rzepakowy czy słonecznikowy się nie nadaje. Wytwarzają się tam jakieś niezdrowe substancje podczas smażenia. Jeśli już jesteśmy przy tłuszczach mógłbyś włączyć do diety jakieś źródła tłuszczy omega3, jak [...]
Marta :-) Witaj ;-) Oczywiście bardzo się polecam. Ciekawa jestem co napiszesz i też czy jest szansa że te bóle minął za jakiś czas. Obli - Dziękuje, wszystko jasne. Na razie karmie i jem czysto do syta, zobaczymy co z tego wyjdzie w pomiarach. Pewnie tysiąc razy to słyszałaś ale te ćwiczenia z piłką są bardzo pomocne, umożliwiają robienie czegoś [...]
Akurat masło i wióry nie należą do "dobrych" tłuszczy - co innego awokado, masło klarowane, olej lniany, olej kokosowy, czy też orzechy różnego typu (nie fistaszki z których masła orzechowe są zrobione) Edit. rzeczywiście tłuszczy wyjdzie ok, nie doczytałam tych jaj zwracam godność %-) Zmieniony przez - blue_hope w dniu 2016-01-11 23:48:51
hm…. olej kujawski masz do smażenia? Wybieraj bardziej wartościowe źródła tłuszczu (olej kokosowy, masło klarowane, awokado, tłuste mięso, orzechy laskowe lub włoskie). Najlepiej nie ograniczaj się ciągle do tego samego źródła.
Sylwetka bardzo fajna, ile wyszło Ci zapotrzebowania na tzn "zerowy bilans" ? Bo kalorii wydaje się dość mało, jak na masę, na takiej kaloryczności to się redukuje. Grahamki wymień na jakieś żytnie pieczywo, na zakwasie, grahamki zazwyczaj barwione są karmelem, masło orzechowe od czasu do czasu, nie jest to najlepszej jakości wybór (arachidy to [...]
2,8tys to na bialns zerowy, czy już po dodaniu +500? Nie ma sensu ładować w siebie od razu takich ilości , bo jak przyjdzie zastój to skończysz na 5 tysiącach. Białko do obniżenia 2g na kg mc Ci wystarczą w zupełności. 150-160g białka, tłuszcze ok i reszta węglowodany. Chudy ser wymień na półtłusty, tuńczyk w puszkach od czasu do czasu, [...]